Valmennan suunnan kadottaneita ja hyvinvointinsa hukanneita bisnesnaisia selättämään stressin, kiireen ja kaaoksen, ja johtamaan itsensä ja yrityksensä tasapainoon, hyvinvointiin ja menestykseen. Tarjoan mielenvalmennuksen keinoin yrittäjän elämään uudet eväät, jotka johtavat tasapainon kautta menestykseen.

 • Balance Boost for Bossladies & Businesses™ -Executive-mielenvalmennusohjelma buustaa pomon ja bisneksen tasapainon kautta menestykseen! Viestitä ”TASAPAINO”, niin kerron sinulle lisää! Yhteystiedot täältä!

MIELENVALMENTAJA SANNA-MARIA RANTANEN

Olen Mindtrix Oy:n mielenhallinnan ja henkisen hyvinvoinnin valmentaja, Mental Trainers Finlandin hallituksen sihteeri sekä Suomen hypnoosiliiton ja Suomen NLP-yhdistyksen jäsen.

Koulutukseltani olen mm. Mentaalivalmentaja SHL (SHL ja Vanaja Koulutus), Rentoutusvalmentaja SHL (SHL ja Vanaja Koulutus), sertifioitu Henkinen valmentaja® (Henkisen valmentamisen akatemia), elämäntaidonvalmentaja LCF Life Coach® (Valmentamo) ja Licensed Master Practitioner of NLP (NLP Akatemia). Parhaillaan täydennän hypnoosiosaamistani kliinisen hypnoterapian opinnoilla (ICH Clinical Hypnosis Training ja SHL), taideterapiaosaamistani musiikkiterapian opinnoilla (EKO ja Jyväskylän avoin yliopisto) ja LCF Life Coach -opintojani Master-tutkinnolla (Valmentamo). Olen suorittanut myös yrittäjän ammattitutkinnon sekä opiskellut yliopistossa elokuva- ja televisiotiedettä, psykologiaa, kasvatustiedettä, aikuiskasvatustiedettä, mediatutkimusta ja uskontotutkimusta. Yrittäjyyden ja bisneksen opintoni täydentyvät parhaillaan myös Liiketoiminnan ammattitutkinnon oppisopimusopinnoilla (Intoo ja Winnova).

Lisäkouluttaudun edelleen ja aina vaan, sekä valmentaudun ja kehityn itsekin jatkuvasti niin valmentajana kuin ihmisenä. Kurssi- ja täydennyskoulutushistoriastani ja -kalenteristani löytyy lukuisia ydinkoulutustani täydentäviä teemoja, kuten Mindfulness, mind coaching, sensovalmennus, intuitiivinen aistiminen, holistinen hyvinvointi ja niin kognitiivinen kuin rationaalis-emotionaalinen käyttäytymisterapia. Kouluttaudun eri täydentäviin teemoihin sekä lähi- että etäopiskellen, niin eri asiantuntijaopettajien ohjauksessa kuin itseopiskeluna. Valmentaudun itse erilaisten henkisen hyvinvoinnin, mielen hallinnan ja bisneksen teemojen parissa sekä suomalaisten että ulkomaisten huippuosaajien mentoroimana.

Pätevän mielenvalmentajan tapaan elämänkokemukseni koostuu muustakin kuin teoriasta, kirjoista, kouluista ja kursseista. Valmennuksessa tarvittava osaamiseni on osittain opittu ja laajasti toimivaksi testattu myös omakohtaisesti käytännössä. Oman elämäni kehityskaari on vain yksi, mutta aito esimerkki siitä, miten valtava mielen- ja elämänmuutos monenkirjavissa asioissa on omaksumillani opeilla ja ohjauksessani mahdollista.

Mielen voima on elämäni valo ja henkinen hyvinvointi sydämeni palo.

Valmentajan asenteeni

Jokaisen henkisen valmentajan tärkein työkalu on oma itse ja oma mieli. Niinpä koulutuksen lisäksi valmentajan valmiuksia ja kompetenssia kasvattavat jokainen valmentajan oma elämänkokemus, vahvuus ja vastoinkäyminen, herkkyys ja hengästyminen –  jokainen ihmisten kohtaaminen, haasteiden ratkaiseminen ja kasvun mahdollisuuksien hyödyntäminen. Suuri merkitys on myös sillä, kuinka valmentaja on itse käynyt läpi valmennukset, joita valmentaa muille. Valmentaja kasvaa myös jokaisen oman valmennuksensa myötä valmennettavansa rinnalla. Valmentaja laittaa aina itsensä peliin.

Olen toisaalta valmentajaksi kouluttautunut, kouliintunut ja valmistunut, mutta toisaalta edelleen ja ikuisesti opiskelija – ja kaikin puolin muutenkin aina matkalla. Olen kohdannut elämässäni tuhansia ihmisiä eri rooleissa ja käynyt läpi jos jonkinmoista elämänmyrskyä, rantautuen niistä tyynille rannikoille entistä taitavampana merenkävijänä. Minulla on ollut rutkasti kasvamista ja on edelleen kasvunvaraa: opeteltavaa ja kehityttävää, elämää elettävänä ja aihetta katsoa peiliin – kaikkia näistä myös teen päivittäin.

Kykenen tukipilariksesi juuri siksi, että olen inhimillinen ihminen, joka hyödyntää henkisen kasvamisen ihmettä itsekin, ja käyttää mielen voimaa omankin elämänsä vesillä navigoidessaan.

Valmentajana ja ihmisenä

Pidän mitä tahansa, kaikkea, täysin mahdollisena, mutten ajelehdi tuulen vietävänä turhuuksiin. Pidän pään pilvissä ja jalat maassa. Tavoittelen taivaita ja hyppään uskaliaasti tuntemattomaan – nojaten samalla konkreettiseen kaiteeseen turvaköyttä kutoen. Tukeudun tieteeseen, mutta uskon uskomattomiinkin – ja yhtä aikaa kyseenalaistan kaiken. Vaihdan näkökulmasta toiseen ja mieluiten katson maailmaa ja ihmisiä mahdollisimman monesta vinkkelistä. Pohdin loputtomasti mahdollisuuksia ja kokonaiskuvia ja silti ohjaan ottamaan selkeitä askeleita, pieniä sellaisia, yksi kerrallaan. Huomioin yksilön ympäristön ja suhteet siihen, lähipiirin ja ulkopuolisten tapahtumien vaikutukset, mutta ohjaan yksilöä vaikuttamaan asioihin ja johtamaan mieltään ja elämäänsä itse.

Ajattelen ennen kuin toimin ja hengitän ennen kuin ajattelen. Otan elämän, ihmiset ja tapahtumat tosissani mutta rennosti. Keskityn tähän hetkeen vanhoissa vellomatta. Otan opiksi historiasta ja kantapään kolhuista, tutkin ja tiedostan juuria – mutta jätän menneisyyden menneeseen ja rakennan tulevaa uusia tarkoituksenmukaisempia tapoja vahvistaen. Ratkaisen ongelmia mieluummin kuin osoitan niitä. Hyväksyn realiteetit tyynesti ja tartun toimiin rohkeasti. Johdatan elämään todellisuudessa mutta johtamaan elämää mielikuvituksella, joka on valtava voimavara jokaisella, kun sen oikein oivaltaa.

Valmentamiseni taustaa

En siis ole yli-ihminen, vaan inhimillisen epätäydellisyyteni ansiosta onneksi vain aivan tavallinen ihminen. Mielenvalmentajana olen sitä mitä ikinä tarvitset – sen ansiosta, että olen paitsi oppinut ja kouluttautunut, myös elänyt ja kokenut; tuntenut ja ajatellut; nähnyt ja kuullut; kohdannut ja tehnyt; selviytynyt ja ennaltaehkäissyt; voipunut ja toipunut; kaatunut ja noussut; kasvanut ja kehittynyt; taantunut ja edennyt; mokannut ja muuttunut itsekin. Sen ansiosta, etten ole inhimillisyyden yläpuolella nytkään, enkä tule olemaankaan, vaan kohtaan elämässäni ja itsessäni haasteita, joiden selättämiseen ja ennaltaehkäisemiseen valmennan ja valmennutan omaa mieltäni sekä omasta että kollegoideni toimesta. Sen ansiosta, että kohtaan ja hyväksyn päivittäin itse itseni – silloinkin, kun peilin heijastama näkymä ei ole kuvankaunis – pyrkien aina aiempaa kehittyneempään versioon itsestäni. Sen ansiosta, että sallin muiden olla juuri sellaisia kuin ovat, uskoen samalla jokaisen valtavaan voimaan olla juuri sitä, mitä itse haluavat ja valitsevat. Sen ansiosta, että vastaanotan elämääni henkisen vapauden ja kannan siitä vastuuni.

Olen valmentautunut myös itse ja kokenut henkisen kasvun ja mielen salojen ihmeet omakohtaisesti. Viimeisten vuosien aikana on peilistä katsonut ja läheisiäni kohdannut uudelleen ja uudelleen tyystin uusi minä, joka on kuitenkin yhtä aikaa ja entistäkin vahvemmin se sama minä, joksi olen itseni sisimmässäni aina tuntenut. Aiemmin tökkinyt elämä on sittemmin asettunut askel askeleelta uomiinsa, haaveet ja tavoitteet selkeytyneet ja toteutuneet yksi kerrallaan. Sillä tiellä etenen edelleen.

Olen siis kypsynyt valmentajaksi koko ikäni. Asennoidun kuitenkin itseeni ja muihin sillä silmällä, että elämänkokemus on kesken loppuun asti, ihminen ei valmistu koskaan ja aina riittää kasvunvaraa sekä uutta oppia elämänkoulussa.

Valmennusteni perusta

Henkisen hyvinvoinnin ja mielenhallinnan valmentajana hyödynnän mm. positiivista psykologiaa, kognitiivista käyttäytymistiedettä, rentoutus- ja hypnoosimenetelmiä, NLP-taitoja, Mindfulness-filosofiaa, skeematerapian periaatteita, taideilmaisua ja oman elämäni valmentajana kerryttämääni elämänkokemusta.

Ammennan ajatuksia ja metodeja myös lukuisista henkisistä viisauksista, mielen teorioista, erilaisista kulttuureista sekä elämäntaidon ja mentaalisen valmentamisen suuruuksilta, joita olen seurannut ja tutkinut teini-ikäisestä asti. Kaiken alku ja juuri valmennuksissani on valmennettavan oma elämänkatsomus.

Lisäksi sovellan valmentajana elämänasenteita ja olemisen oppeja, jotka olen havainnut toimiviksi ja omaksunut työurani aikana kohtaamiltani tuhansilta erilaisilta ihmisiltä – kuten yritysmaailman asiantuntevilta osaajilta; julkisuuden paineissa timanteiksi hioutuneilta suurilta taiteilijoilta; oman henkisen kasvun tiensä kulkijoilta; ja aivan tavallisilta maalaisjärkeviltä ihmisiltä. Maustan tarjoamiani näkökulmia kirjoista, elokuvista, musiikista, aforismeista, sananlaskuista ja perinnetarinoista poimituilla mielikuvilla.

Yksilövalmennuksissani ei ole valmista kaavaa. Keinot ja menetelmät palvelevat ihmistä eikä toisinpäin. Valmennukset räätälöityvät tilanteen mukaan tapauskohtaisesti, ja ovat aina yksilö- ja ihmiskeskeisiä, painottuen ratkaisuihin ja tavoitteisiin.

Olen vahvasti sitoutunut eettiseen valmentamiseen. Asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi ja turvallisuus ovat ensisijaisia asioita valmennuksessa. Luottamuksellisuus kattaa kaikkea kanssakäymistä. Valmennettavan omat vakaumukset ja arvomaailma ovat aina valmennuksen pohjana.

Valmentamisen lisäksi

Valmennusten ohella teen kahdenkymmenen vuoden kokemuksella edelleen myös viihdealan viestinnän asiantuntijan ja sosiaalisen median managerin töitä. PR- ja tiedotustöitä teen mm. elokuvatuotannoille, tv-ohjelmille, festivaaleille, ravintoloille, kutsuvierastilaisuuksille ja julkisuuden henkilöille. Sosiaalisen median sisältösuunnittelussa, ylläpidossa ja mainonnassa palvelen erilaisia yrityksiä ja toimijoita laidasta laitaan – lääketehtaista kauppakeskuksiin, yhdistyksistä elokuviin, tähdistä tapahtumiin.

Rakennan viihdeilmiöitä, houkuttelen osallistumaan, sitoutan ihmisiä, luon kysyntää, tuotan mediasisältöä, suuntaan huomiota, suojelen yksityisyyttä ja toimin tukihenkilönä kulisseissa. Vaikutan paitsi kulttuurihistoriaan ja median sanomaan, myös taiteentekijöiden hyvinvointiin julkisuusrumban keskellä. Toisin sanoen: luen ja ohjaan osallistuvasti ja muiden tarpeita huomioiden niin yksilöiden kuin yhteiskunnan ajatuksia ja mielenliikkeitä – ajan ja kulttuurin hermolla, hyvään mieleen ja viihtymiseen tähdäten.

Mediassa

Lue täältä mielenvalmentajuudestani julkaistu lehtijuttu vuodelta 2018:
Raumalainen 13.10.2018

Lataa täältä viihdetiedottajan roolistani julkaistu lehtijuttu vuodelta 2012:
Länsi-Suomi Messi 3.3.2012

Lue täältä tulevaisuuden ammattiaan etsiville ja mahdollisesti urasta julkkismaailmassa haaveileville nuorille kirjoittamani oman urani tarina vuodelta 2016:
Sanna-Maria Rantasen uratarina 2016

    

KOULUTUKSESTA

 • Liiketoiminnan ammattitutkinto, opinnot vielä kesken (Intoo ja Winnova)
 • Ratkaisukeskeisen elämäntaidonvalmentajan jatkokoulutus, LCF Life Coach® MASTER, opinnot vielä kesken (Valmentamo)
 • Kliininen Hypnoterapeutti, opinnot vielä kesken (ICH Clinical Hypnosis Training ja SHL)
 • Musiikkiterapian asiantuntija, opinnot vielä kesken (EKO ja Jyväskylän avoin yliopisto, perusopinnot)
 • Mentaalivalmentaja SHL (SHL ja Vanaja Koulutus, 2019)
 • Rentoutusvalmentaja SHL (SHL ja Vanaja Koulutus, 2018)
 • Henkinen valmentaja® – harvinainen koulutus yhdistää ainutlaatuisella tavalla eri henkisen valmennuksen ja mielen oppien suuntauksia, sisältäen tietotaitoja hypnoosista ravintoon ja NLP:stä mielenhallintaan (Henkisen valmentamisen akatemia, 2016-2017)
 • Ratkaisukeskeinen elämäntaidonvalmentaja, LCF Life Coach® (Valmentamo, 2016-2017)
 • Licensed Master Practitioner of NLP® ja Licensed Practitioner of NLP® (NLP Akatemia, 2016)
 • Lukuisia sekalaisia kursseja ja opintoja. Mm. Mindfulnessin, urheiluvalmennuksen, sensovalmennuksen, taidevalmennuksen, intuitiivisen aistimisen, energiahoitajan ja kognitiivisen käyttäytymisterapian saralla. Harjoituskursseja, koulutuspäiviä, etä- ja lähiopintoja, valmentautumista, itseopiskelua, jne.
 • Yrittäjän ammattitutkinto (MJK Instituutti, 2012)
 • Filosofian ylioppilas. Mm. Elokuva- ja televisiotieteen, mediatutkimuksen, psykologian, kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen ja uskontotutkimuksen opintoja (Turun yliopisto, vuosituhanteen vaihteen molemmin puolin)
 • Ällillä ladattu ylioppilastutkinto (Rauman lyseon lukio, 1994)
 • Pianonsoitto- ja musiikkiopintoja mm. Rauman ja Turun musiikkiopistoissa
 • Runsas, elämänmittainen itseopiskelu ja tutustuminen erilaisiin henkisiin viisauksiin, mielen oppeihin, kulttuurien tapoihin, luontaislääkintäkeinoihin ja täydentäviin hoitomuotoihin

TYÖTAUSTASTA

 • Toiminut yrittäjänä vuodesta 2009. Perustanut kaksi yritystä: toiminimen HYPR Agency (2009) ja osakeyhtiön Mindtrix Oy (2017). Molemmat yritykset ovat toiminnassa edelleen.
 • Julkisuudenhallintatöitä ja -valmennusta yrityksille, viihdetuotannoille ja julkisuuden henkilöille, mm.
  • Oman viestin paketoiminen kiinnostavaksi ja viestitulvan keskellä huomiotakiinnittäväksi
  • Imagonrakennus ja julkisuuslinjaus
  • Kommunikoiminen ja verkostoituminen
  • Julkisuuden hyödyntäminen ja kasvattaminen
  • Julkisuuden suuntaaminen ja rajoittaminen
  • Roolit julkisuudessa julkisen alan työntekijänä ja yksityiselämässä omana itsenä
  • Tee näin / älä tee näin julkisuudessa
  • Julkisuuteen, huomioon, ihailuun, kritiikkiin ja muiden mielipiteisiin suhtautuminen
  • Muiden huomion keskipisteenä olemisen paineissa selviäminen
  • Tunne-elämän, käytännön toimien ja yksityisyyden hallinta julkisuuden valokeilassa
  • Kaikenmaailman kikkakolmoset sekä huomion välttämiseksi että voittamiseksi
 • Yli 20 vuoden työkokemus elokuva-alalta. Tiedottajana tai PR-konsulttina mukana houkuttelemassa miljoonia katsojia elokuvateattereihin ja rakentamassa monia ennätyksellisiä elokuvailmiöitä sekä spesiaaleja promootio-, markkinointi- ja tiedotuskampanjoita (mm. Tuntematon sotilas, 2017, Slummien miljonääri, 2009, Ice Age 3 – Dinosaurusten aika, 2009, Sex and the City – Sinkkuelämää, 2008, 007 – Quantum of Solace, 2008, ja The Simpsons Movie, 2007). Joko tiedottajana tai osana tiedotustiimiä reilusti yli sadan ulkomaisen ja noin viidenkymmenen kotimaisen elokuvan tiedotuksessa (mm. Napapiirin sankarit 4, 2022, Sieniretki, 2022, Lost Boys, 2020, Teräsleidit, 2020, Napapiirin sankarit 3, 2017, Napapiirin sankarit 2, 2015, Leijonasydän, 2013, Härmä, 2012, ja Ganes, 2007).
 • Tiedottajana ja sosiaalisen median managerina mm. televisio-ohjelmille, festivaaleille, kutsuvierastapahtumille, kauppakeskuksille, ravintoloille, muotinäytöksille, julkisuuden henkilöille, vaaliehdokkaille, jne.
 • Yhteistyötä monen Suomen elokuva-alan teatteriketjun, levitysyhtiön ja tuotantoyhtiön kanssa; tuottajien, ohjaajien, käsikirjoittajien, säveltäjien, artistien, näyttelijöiden ja muiden lukuisten viihdealan yritysten ja edustajien sekä julkisuudenhenkilöiden kanssa; koko maan kattavan median kanssa; mainos-, markkinointi- ja mediatoimistojen sekä levy-yhtiöiden ja tapahtumatuottajien kanssa.
 • Sekalaisia viestintä- ja kirjoitustöitä sekä monipuolisia some-kampanjointihommia.
 • Päätoimista lasten hoitamista ja kasvattamista sekä sivutoimista pianistinalkujen opettamista pianonsoiton saloihin.
  • Yhtä sun toista myyntityötä ja esimiesvastuuta. Lähes seitsemän vuoden ajan multiplex-elokuvateatterissa mm. teatterivastaavana ja vuorovastaavana. Lisäksi kaupallisella alalla eritasoisissa tehtävissä osa- ja kokoaikaisesti yhteensä yli kymmenen vuoden, elokuvateatterin myyntityöt huomioiden lähes kahdenkymmenen vuoden ajan.
  • Sekalaisia luottamustoimia mm. mentaalivalmentajien yhdistyksen sihteerinä; sukuseuran hallituksen puheenjohtajana; alumniyhdistyksen hallituksen jäsenenä; asukastoimikunnan hallituksen jäsenenä; luottamusmiehenä; oppilaskunnan puheenjohtajana; opiskelijalehden päätöimittajana; jne.


   MINDTRIX on….
    

   …mielenhallintaa, elämänhallintaa, stressinhallintaa ja julkisuudenhallintaa.

   …tavoitteiden saavuttamista, kokonaisvaltaista hyvinvointia, tasapainoa, suorituskykyä, luonnon energiaa, henkistä kasvua, ennästyksellistä onnistumista, positiivista psykologiaa, onnellisuutta ja muutosta parempaan.

   tulevaisuuden business- ja kansalaistaitoja, ajatusten johtamista, tunteiden käsittelemistä ja mielen voimaa.

   …hyvää ja vahvaa mieltä, parempaa elämää ja paras versio valmennettavan omasta itsestä.

   …yrittäjän ja työntekijän jaksamista, menestystä ja työhyvinvointia.

   HYPR is….

   …hype & high PR for entertainment.

   …small but connected, fresh but professional, youthful but experienced, easygoing but effective and honest but clever.

   …public relations, media publicity, content composing, copy writing, image building, brand developing, promotional campaigning, communications planning, entertainment producing, product launching, b2b&b2c networking, celebrity inviting, personal assistance, social media visibility, publicity management, crisis consulting and PR coaching.

   …a PR-consulting agency specialized in leisure, entertainment and pop culture: journalism, social media, online, movies, television, music, food&beverage, restaurants, shopping, décor, design, fashion, festivals, games, events, fame, fan culture, wellbeing, etc.

   ***

   Kuvat: Ilkka Rajala, Petra Oksanen, Pekka Lehmuskallio ja Sanna-Maria Rantanen

   Tilaa hyvän mielen vinkit!

   Saat sähköpostiisi paremman mielen kerran, pari, kuussa. 

   Onnistunut tilaus, parempi mieli!